Cod produs: SK-OSB3-18mm
Disponibilitate: 2-3 Zile
0,00 Lei
TVA inclus

OSB-ul este o placa rigida triplu stratificata, alcatuita din 3 straturi de aschii de lemn cu orientare ortogonala (intretesuta), incleiate si presate printr-un proces de presare continua la cald.

Utilizarea placilor OSB este multipla, pe langa aplicatiile cu rol structural la constructiile pe structura de lemn (realizarea de plansee, pardoseli, pereti sau astereli), produsul putand fi utilizat si la o serie intreaga de aplicatii conexe, precum:- realizarea de cofraje pentru beton;
- realizarea de rafturi;
- realizarea de constructii temporare usoare (baraci, organizari de santier, soproane, magazii);
- inchideri temporare de santier;
- scene, strapontine;
- panouri de afisaj.


Fixarea placilor de suporti
Datorita orientarii speciale a aschiilor din straturile de mijloc si suprafata, placile OSB prezinta o particularitate din punct de vedere al comportamentului mecanic: rezistenta la incovoiere si rigiditatea din incovoiere (modulul de elasticitate) a placilor este de circa 2,5 mai mare pe axa principala (axa de rezistenta), comparativ cu cea secundara. Pentru identificare usoara, axa principala e data de lungimea placii, iar cea secundara se afla pe latimea acesteia.
In cazul podelelor si asterelilor, placile trebuie dispuse si montate cu latura lunga perpendicular pe reazeme (grinzi, capriori), respectiv cu cea scurta fixata pe suporti.Imbinarile in cruce trebuie evitate. Pentru aceasta, placile trebuie decalate cu minim 40 cm intre randurile adiacente ale panotajului. In cazul placarilor de pereti, rigiditatea maxima se obtine cand placile sunt montate in pozitie verticala.

Pe langa remarcabila rezistenta la incovoiere si forfecare, OSB-ul are si o foarte buna stabilitate dimensionala in conditii de umiditate. Este alegerea ideala pentru realizarea panotajelor cu rol portant, in cazul constructiilor pe structura din lemn.


Alegerea grosimii placilor
Grosimea placilor OSB folosite ca panotaje cu rol portant depinde de marimea sarcinii ce trebuie preluate, de sectiunea si/sau de deschiderea dintre suporti. Se recomanda urmatoarele grosimi minime ale placilor OSB 3 pentru deschideri tip de 625 mm intre suporti (montanti, grinzi, capriori):
- perete interior: minim 10 mm;
- perete exterior: minim 12 mm, ideal 15 mm;
- planseu rezidential: minim 18 mm, ideal 22 mm;
- acoperis: minim 22 mm.

Conditii de depozitare 
In general, pe perioada transportului, depozitarii, executiei si exploatarii constructiei, o atentie deosebita trebuie acordata evitarii contactului direct cu apa si limitarii absorbtiei de umiditate in placa. Placile OSB sunt produse proiectate sa performeze optim in conditii de mediu uscat sau umed, deci expunerea directa a acestora la intemperii (neprotejate la mediul exterior) nu este permisa.


Specificații tehnice
Lățime1250 mm
Lungime2500 mm
Grosime10 mm
Suprafata (mp/placa)3.125 m²Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Captcha